Plan Bezoekers Informatie Centrum bij erevelden gepresenteerd

Bezoekers Informatie Centrum

‘Ro en Ad architecten'( Ro Koster en Ad Kil) presenteerden op 4 oktober hun ideeën voor de bouw van een Bezoekers Informatie Centrum tussen de erevelden aan de Ruytershoveweg in Bergen op Zoom.  SBBW voorzitter Frans de Vos overhandigde daarbij een fotolijst met een artist  impression van het beoogde centrum aan burgemeester Frank Petter.

Tot veler verrassing hebben beide architecten een ondergronds centrum in gedachten. In ieder geval wordt daarmee het aanzicht en de sfeer van die plek niet aangetast, hetgeen een van de voorwaarden was.

In zijn antwoord meldde de burgemeester erg verrast te zijn met deze uitwerking, maar direct ook enthousiast te zijn geworden voor het plan zoals dit nu voorligt. Hij wil de plannen vanuit de Gemeente van harte ondersteunen en wil met zijn contacten waar nodig zelfs ‘kruiwagen’ zijn om dit voor elkaar te krijgen.

Bij de presentatie waren o.a. leerlingen van Scholengemeenschap ´t Rijks te gast. Zij hebben in een schoolproject van hun Technasium meegedacht hoe een dergelijk centrum eruit zou kunnen komen te zien. Beide architecten hebben ideeën van hen bij de planvorming meegenomen.

Het plan is om het centrum in oktober 2020 in gebruik te kunnen nemen. Het moment van opening hangt nog wel af van het tijdig bijeenkrijgen van de benodigde gelden.

Meer informatie in bijgaand artikel dat in BNdeStem verscheen.