Roncalli brengt ‘Oorlogswinter’

Op donderdag 13 juni voeren de leerlingen van de Junior Musical Class van de Roncalli sg een semiprofessionele uitvoering van de musical Oorlogswinter op. Deze groep heeft tijdens de opening van het herdenkingsjaar op de Canadese begraafplaats een lied uit Oorlogswinter gezongen. Speciaal worden de veteranen uitgenodigd op de première van dit spektakel: mede dankzij hen kunnen we van onze vrijheid genieten.

De leerlingen van JMC, begeleid door een professioneel artistiek team, hebben hun tanden in deze musical gezet. Na de vrolijke, komische musicals van Shine en Lang & Gelukkig is Oorlogswinter een voorstelling van een heel ander kaliber. Het verhaal vraagt om geloofwaardig en ingeleefd spel, wat een uitdaging is als je dit niet eerder hebt gedaan en je (gelukkig) geen oorlogsgeweld hebt meegemaakt. Naast repetities op spel, zang en dans wordt er dus ook veel gepraat over hoe jij zou handelen in een oorlog en wat voor gevoel dat oproept. Een bijzonder repetitieproces voor een bijzondere musical in het kader van Eren en Herdenken.

Plaats: Aula van Roncalli Sg. Tuinderspad 6, Bergen op Zoom
Datum: 13 juni 19.30 uur Première Musical Oorlogswinter door Junior Musical Class

Kaarten kosten 7,50 euro, maar zijn gratis voor veteranen. Reserveren via het sturen van een e-mail naar a.krijnen@roncalli-boz.nl of afhalen bij de receptie van de Roncalli Scholengemeenschap. Vermeldt eventueel uw veteranenstatus.