Roncalli leerlingen openen 75e bevrijdingsjaar

Jongeren leren over waarden van leven in vrijheid

Maandag 14 januari gaat een groep leerlingen en docenten van de Roncallischool voor voortgezet onderwijs naar de militaire erevelden aan de Ruytershoveweg. Daarmee willen ze de start van het 75e bevrijdingsjaar in Noord Brabant markeren en de betrokken jongeren meer betrekken bij het besef van vrede en vrijheid en de offers die hiervoor gebracht zijn. De school besteedt met haar leerlingen in 2019 extra aandacht aan dit thema.

Om dit in stijl te doen gaan om 13.00 uur vanaf de school enkele oude legervoertuigen met daarin de leerlingen naar de Canadese erebegraafplaats. Oud-veteraan Frans van der Meeren is gevraagd of hij deze middag aanwezig kan zijn, om de jongeren te veertellen over zijn aandeel bij de bevrijding in de tweede wereldoorlog.

Op de begraafplaats wil de school de leerlingen laten ervaren hoe het is om een dergelijke plek te bezoeken. Daar kunnen zij ook bloemen leggen. Verder wordt er een speciale kaars ontstoken en wordt door hen een lied gezongen. Wethouder Barry Jacobs is uitgenodigd om bij dit moment aanwezig te zijn. Ook vertegenwoordigers van de Stichting Bevrijding Brabantse Wal zijn er deze middag bij.