Verzetsheld Bram Grisnigt overleden

Verzetsheld overleden

Oud Engelandvaarder en verzetsheld Bram Grisnigt is op 11 januari 2019  op 95-jarige leeftijd overleden. Hij woonde in Hoogerheide. Bram Grisnigt was in de tweede wereldoorlog betrokken bij verzetsacties tegen de nazi-bezetters in Nederland. Hij overleefde een aantal vernietigingskampen.  Schrijver Bram de Graaf beschreef enkele jaren gelden de verzetsacties van Bram Grisnigt in het boek: Spion van Oranje. Brams’ echtgenote Ann overleed slechts 15 dagen daarvoor.

De Stichting Bevrijding Brabantse Wal verwoordde haar condoleances aan de familie als volgt:

Namens het bestuur van de Stichting Bevrijding Brabantse Wal condoleren wij u van harte met het verlies van Bram Grisnigt en zijn vrouw Ann. Met het overlijden van dhr. Grisnigt, dramatisch zo kort nadat zijn echtgenote was overleden, is één van de laatst nog in leven zijnde verzetsmensen in onze regio heengegaan. Wij herinneren ons Bram als één van de fervente voorvechters van bewustwording van jeugd, met betrekking tot de offers die tijdens de Tweede Wereldoorlog voor onze vrijheid zijn gebracht. Bij recent contact met hem ter gelegenheid van de oktoberherdenking op de Britse Oorlogsbegraafplaats in Bergen op Zoom, heeft hij ons daar nog eens nadrukkelijk op gewezen. 

Wellicht dat het u tot troost kan zijn dat één van de doelstellingen van de Stichting Bevrijding Brabantse Wal juist is, om jeugd bewust te maken van het gegeven dat vrijheid normaal is, maar niet vanzelfsprekend. Die boodschap zullen wij blijven uitdragen en de verdiensten van Bram Grisnigt (als Engelandvaarder, zoals beschreven in zijn boek)  zullen daarbij ook in herinnering worden gebracht.  Wij wensen u veel sterkte met het verlies van beide echtelieden. Namens het bestuur van de Stichting Bevrijding Brabantse Wal.     Frans de Vos, voorzitter